Knikarmscherm oudbollig? Helemaal niet meer tegenwoordig! Enkele jaren was een knikarmscherm in een behoorlijke dip geraakt in populariteit. Dit was voornamelijk te verwijten aan het feit dat de terrasoverkapping in opkomst waren en de meeste knikarmschermen niet in de grotere afmeting te verkrijgen waren. Tot nu!

Groter dan voorheen!

Enkele jaren zijn de uitvalschermen oftewel ook wel de knikarmschermen in een dalende populariteit geraakt wegens de opkomst van voornamelijk de aluminium terrasoverkapping. Echter heeft de trend van de overkapping zijn top bereikt en zijn de meningen van de consumenten verdeeld omtrent de overkapping. Hierbij gaat het voornamelijk voor degene wie een overkapping met polycarbonaatdak heeft toegepast.

De respondenten geven aan dat ze af en toe spijt hebben dat ze gekozen hebben voor een polycarbonaat dak op hun overkapping. Veelal in de zomerse dagen is het tevens behoorlijk warm, laten de platen behoorlijk licht indien de zon erop schijnt en tot slot het "opgesloten" gevoel zijn de meest belangrijke aspecten die de consument aangeeft.

Dit zijn de fabrikanten van de zonwering natuurlijk ook niet ontgaan en zijn hierdoor hartig en naar eigen mening spoedig met een alternatief gekomen. Een knikarmscherm van maar liefs 6 meter breedte bij een uitval van 3 meter op twee armen. Hierdoor speelt de fabrikant in op de meest verkochte maatvoering van de overkapping oftewel de 5 x 3 meter of de 6 x 3 meter. Wat voorheen een behoorlijk twijfelpunt was doordat de knikarmschermen maar tot 4 meter breedte x 3 meter uitval met twee armen geproduceerd konden worden, heeft Rolluiken33.nl hier momenteel sinds kort de oplossing voor. Geen twijfel meer maar flexibel je eigen zonwering en verkoelende schaduw creëren door een druk op de knop.

Dit is niet het enigste dat ontwikkeld is. Er is meer!

De fabrikanten hebben goed geluisterd naar de consument. Waarbij we voorheen al aangaven dat de klant niet tevreden was met het warme en lichtgevende polycarbonaat op een zomerse of zonnige dag heeft de fabriek een nieuwe collectie zonweringdoeken ontwikkeld speciaal voor warmte en zonwerendheid, ideaal toch! Hierdoor zijn de twijfels wellicht weggenomen bij degene wie twijfelde om een overkapping of uitvalscherm in zijn tuin of op zijn balkon toe te passen. Welke keuze maken jullie binnekort?