Met rolluiken hou je niet alleen maar licht en zon tegen, er zijn veel meer voordelen. In dit blog hebben we het over een aantal voordelen van rolluiken.

Maak het donker: Wordt je (te) vroeg wakker omdat het zonlicht schijnt in jouw slaapkamer? Dan bieden rolluiken de oplossing. Rolluiken verduisteren je slaapkamer volledig, dit zorgt ervoor dat je lekker in een donkere slaapkamer kunt slapen zelfs wanneer het buiten helemaal licht is.

Bescherm je tegen de zon: Is het in de zomer 30 graden? Dan is het natuurlijk ideaal weer om lekker buiten te zitten, want binnen is het vaak veel te warm. Wil je deze warmte tegen gaan? Zodat er binnen ook een aangename temperatuur is, dan bieden rolluiken de uitkomst. Rolluiken werken namelijk erg goed als zonwering, de rolluiken houden de zon uit je woning.

Geef inbrekers geen kans:  Als een inbreker jouw rolluiken ziet dan bedenkt hij zich wel twee keer voordat hij naar binnen probeert te komen. Rolluiken zijn erg moeilijk om omhoog te krijgen, en mocht de inbreker dit toch proberen dan maakt hij waarschijnlijk een flink kabaal. Met rolluiken zorg je ervoor dat een inbreker wel twee keer nadenkt voordat hij jouw woning binnengaat.

Hou het geluid buiten: Hoor je binnen veel geluiden van buiten? Gebruik dan rolluiken met een schuimlaag ertussen. Deze rolluiken zorgen er dan voor dat het lekker rustig is bij jouw binnen.  

Isoleer je huis: Dezelfde schuimlaag zorgt er tevens voor dat het rolluik een isolerende werking heeft. Zomers, als het 30 graden is blijft jouw huis lekker koel. En winters zorgt een rolluik ervoor dat de warmte binnen blijft. Zo zorg je ervoor dat je minder hoeft te stoken, en dus wordt jouw energierekening lager.

Meer privacy: Woon je dicht aan de straatkant of in een dicht bewoonde wijk? En merk je dat er regelmatig mensen bij jouw naar binnen gluren? Dan kun je met rolluiken genieten van meer privacy. Dan kun je in alle rust doen en laten wat je wil, zonder dat er ook maar iemand naar binnen kan gluren.