Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Rolluikmotor

Rolluikmotor; Wanneer je zoekt naar een (elektrische) rolluik, krijg je - net zoals op onze webshop - een keuze uit rolluikmotoren. Zo krijg je bij ons de keuze tussen Profit line en Somfy. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze rolluikmotoren en welke past het best bij jou situatie? Wij leggen je graag het een en het ander uit over de rolluikmotor hieronder. Wanneer je direct onze rolluikmotoren wilt gaan bekijken, is dit uiteraard ook mogelijk. Klik hieronder op de banner en bekijk direct ons aanbod van de leverbare motoren.

Rolluikmotor banner

Rolluikmotoren Somfy en Profit line

De Profit line motor is de huismerk rolluik motor, in tegenstelling tot de Somfy, wat een A-merk hoogwaardig kwaliteit motor is. De Profit line motor is de meest gangbare motor variant en wordt gezien als de rolluikmotor met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Naast dat komt de Profit line rolluikmotor met 5 jaar fabrieksgarantie. De Somfy rolluikmotor is de luxere variant. Wanneer je kiest voor Somfy is het installeren veel eenvoudiger, vooral wanneer je al rolluiken met een Somfy motor hebt. Ook biedt de Somfy rolluikmotor - net als de Profit line - een fabrieksgarantie aan van 5 jaar. Nu jij enigszins weet wat het verschil is tussen deze rolluiken, weet je ook welke jij gaat toepassen? Wanneer je zit met enige verdere vragen over onze rolluikmotoren raden we je aan om even onze klantenservice te contacteren. Bekijk ook eens onze andere onderdelen zoals schakelaars.

Rolluikmotor met schakelaar of afstandsbediening?

Je hebt de keuze voor een rolluikmotor gemaakt, nu is de volgende vraag: Welke bediening ga jij kiezen voor je elektrische rolluik? De schakelaar is de meest gekozen optie bij ons. Dit omdat een afstandsbediening - vooral de Somfy variant - een stuk duurder is. Maar wanneer je kiest voor een afstandsbediening is het bieden van je Heroal rolluik - of een andere rolluik - erg comfortabel te doen ‘s morgens vroeg vanuit je bed of gewoon op de bank. De schakelaar is aan te raden wanneer je rolluik breder is dan 250 centimeter, omdat het met handbediening niet te doen is. Welke bediening ga jij kiezen voor je goedkope rolluiken van Rolluiken33.nl?

Rolluik motor bestellen op Rolluiken33.nl

Een rolluik motor los bestellen kun je ook bij ons doen. Wij hebben verschillende rolluik motoren waar je uit kunt kiezen. Ons aanbod is erg uitgebreid en er is ook voor iedereen een gewenste type te kiezen. Afhankelijk van welke rolluikmotor je nodig hebt, kun je deze direct online bestellen via onze webwinkel. Wanneer je niet zeker weet of een rolluik motor past op jouw rolluik, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen je graag met het kiezen van de juiste rolluik motor voor jouw rolluik. Onze klantenservice heeft verstand van zaken en kan jou dan ook optimaal op maat helpen.

Buismotor rolluik monteren

Buismotor rolluik monteren gaat op zich erg simpel. Het enige wat je moet doen is de buismotor rolluik in de omkasting plaatsen. Natuurlijk moet er wel voldoende plek zitten in de omkasting. Kijk dus ook goed naar de breedte van de buismotor rolluik. Wanneer de buismotor rolluik correct in de omkasting zit, trek je de kabel door het - van te voren aangebrachte - gat in het rolluik. Vervolgens kun je erg simpel het rolluik ophangen. Wij hebben ook montagehandleidingen die je stapsgewijs uitleggen hoe je een complete rolluik op maat moet gaan plaatsen.

RTS Motor rolluik

Wanneer je jouw opbouw rolluik wilt gaan gebruiken met een afstandsbediening, heb je een RTS motor rolluik nodig. Wanneer je namelijk een ‘standaard’ motor rolluik toepast, heeft deze niet de juiste signaal voor een afstandsbediening. De RTS motor rolluik is een stuk duurder dan de motor voor een schakelaar. Wanneer je kiest voor een Somfy rolluikmotor, kun je ook nog kiezen voor een IO-motor voor bediening met een afstandsbediening. Ook kun je een rolluik met Somfy IO-motor bedienen met een smartphone. Ga jij jouw elektrische rolluik bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of smartphone?

Motor voor rolluik vervangen

Wanneer je een motor voor rolluik hebt die niet meer functioneert, is het mogelijk om deze te laten vervangen. De rolluik motor vervangen kan in sommige gevallen nogal een dure oplossing zijn. Vooral als je een oude rolluik hebt, is het aan te raden om een offerte aan te vragen voor een nieuwe rolluik. Zo zie je frequent dat het verschil zo minimaal is, dat je het best kunt kiezen voor een compleet nieuw rolluik. Vaak is het namelijk ook zo dat de oudere motoren niet meer leverbaar zijn en hierdoor een nieuwe rolluikmotor moet in de oude rolluik. Dit gaat niet altijd goed samen. Laat onze klantenservice je adviseren over het kiezen van de juiste motor.

Rolluik buismotor afstellen

Wanneer je een elektrische rolluik hebt, moet je, nadat je de rolluik hebt opgehangen, de rolluik buismotor afstellen. Een rolluiken moet op een positie stoppen en dat kun je eenvoudig zelf instellen. Echter is dit bij iedere rolluik buismotor anders en voor de motoren die wij aanbieden hebben we ook specifieke instructies. Deze krijg je direct meegeleverd wanneer je jouw rolluik zelf gaat ophangen. Zodoende kun je jouw rolluik buismotor binnen een paar eenvoudige stappen direct afstellen.

De motor rolluik prijs 

De motor rolluik prijs is uiteraard afhankelijk van welke type jij wilt gaan kiezen. Echter zit de motor rolluik prijs ongeveer tussen de € 75 - € 225. Wanneer je onze huismerk rolluikmotor kiest, is deze een stuk goedkoper als de luxere motoren zoals bijvoorbeeld van het merk Somfy. Bekijk direct alle onze producten om te kiezen voor motor naar wens. Kijk echter niet alleen naar de motor rolluik prijs. Kijk ook goed of een rolluik motor te gebruiken is met jouw rolluik. Neem contact op met onze klantenservice die je graag helpt met vragen die kunnen ontstaan bij het bestellen van een rolluik motor. Je kunt ons online contacteren, maar je kunt ook bijvoorbeeld onze showroom bezoeken voor persoonlijk advies op maat!