Rolluiken informatie

Wil je wat meer informatie over rolluiken? Wij hebben even een paar weetjes voor je op een rij gezet. Als eerste houdt in de winter een rolluik de kou buiten waardoor je enorm bespaard op energiekosten. Op zonnige zomerdagen blijft je woning of kantoorruimte lekker koel en voorkomen je zonwering rolluiken tevens verkleuring van je eigendommen! Ook zijn rolluiken zijn zonwerend. Je kunt iedere gewenste (slaap)kamer op ieder gewenst tijdstip verduisteren. Een andere handige weetje, rolluiken zijn vocht- en geluidwerend. De kamer kan muisstil gemaakt worden door het sluiten van je rolluiken. Rolluiken ventileren: Door een ventilatie stand kunnen tussen de lamellen gaatjes onstaan waardoor er een kleine hoeveelheid licht en lucht door het rolluik pantser heen komt. De volgende weetje; inbraakwerende rolluiken zijn inbraak vertragend. Met een gesloten rolluik is het lastig zo niet onmogelijk om in te breken via de desbetreffende raampartij. Rolluiken beschermen de kozijnen. Doordat de rolluiken in gesloten stand je kozijnen beschermen wordt ook van het schilderwerk en kozijn de levensduur verlengd. En als laatst rolluiken zorgen voor privacy. Doordat je rolluiken op verschillende standen kunt sluiten komt dit ten goede van je privacy.

Techniek van een rolluik, vergist je niet bij de keuze en laat je vooraf altijd adviseren

Aluminium rolluiken is een zeer licht materiaal, waardoor het gemakkelijk is in de bediening. Aluminium is bekend om zijn duurzame en weerbestendige eigenschappen, het zal bijvoorbeeld zijn sterkte niet verliezen onder invloed van UV straling zoals een kunststof rolluik. De dubbelwandige aluminium rolluik lamellen worden voorzien van een isolerende schuimvulling. De rolluik lamellen zijn dubbel gemoffeld. Rolluiken hebben een ventilatie stand, de lamellen zijn aan de bovenzijde voorzien van gaatjes waardoor er toch nog een kleine hoeveelheid licht en lucht door het rolluik pantser heen komt. De lamellen zijn per stuk gearreteerd waardoor ze onderling niet kunnen verschuiven. De rolluiken zijn ongevoelig voor stof en vocht door de roestvrije industrielagers die stabiel en geruisloos op- en afrollen. De dikwandige stalen buis waar het pantser oprolt is voorzien van ophangveren. Deze ophangveren zijn bevestigd aan het rolluik panster. De sterk geextrueerde aluminium onderlat zorgt ervoor dat het pantser goed zakt. De onderlat is voorzien van een rubber strip en zorgt er ook voor dat het rolluik goed afsluit aan de onderzijde. De rolluiken die we aanbieden in ons assortiment zijn de Verano, Alutech en Heroal rolluiken.

Rolluiken zijn er in verschillende soorten. De verschillen zitten hem in de de dikte van het lamel, hoogtes, lak en gebruikte onderdelen. De geleiders van de rolluiken zijn standaard voorzien van rubbers, bij de beste rolluiken zijn de rolluik geleiders voorzien van borstels om de isolatiewaarde en de mate van vuilafstoting van het rolluik te verhogen. Deze nylon borstels staan tevens garant voor het geluidloos op en neer gaan van het solide rolluik pantser. Opbouwrolluiken kunnen tevens geleverd worden met een afgeschuinde, ronde of vierkante rolluikkast. De ronde rolluikkasten zijn zelfs combineerbaar met ronde geleiders. Speciale inbouw kasten om de rolluiken helemaal uit het zicht te verwerken zijn ook leverbaar. Deze inbouw kasten oftewel inbouwrolluiken zijn van kunststof en alleen toe te passen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen of bij de bouw van je woning of kantoor.

Verder zitten de verschillen in bedieningsgemak en langdurigheid in de motor van het rolluik. Rolluiken33 biedt een tweetal motoren aan voor de rolluiken welke je bediend door middel van een schakelaar of een afstandsbediening. De merken motoren zijn hierin Somfy of Profitline welke beide een garantie van 5 jaar bieden. De verschillen zitten in de merken in het bedieningsgemak zoals de Somfy IO motoren waarbij je eenvoudige bediening creeert voor je rolluiken door middel van je mobiele telefoon. Overweeg of laat je altijd adviseren omtrent welke motoren je toepast in de rolluiken. Zo kun je schade voorkomen in de winter door middel van een obstakeldetectie motor toe te passen waarbij je rolluik automatisch zal stoppen bij tegendruk zoals bij eventuele vorst waarbij je lamellen bevroren zijn. Of juist tijdens de zomerperiode waarbij de Somfy motoren sneller afkoelen tijdens de hitte. Een motor springt namelijk in "beveiligingsmodus" indien deze te warm zal worden. Dit gebeurt indien je het rolluiken meerdere malen zult bedienen in een korte periode/tijd of indien tijdens de zomerperiode je rolluiken warm worden door de temperatuur en zodoende ook de motoren.  
 

Verano rolluik   Heroal rolluik

Bediening van de rolluiken altijd vanaf buitenaf gezien!

Rolluiken zijn op vele verschillende manieren bedienbaar. Handbediend, electrische bediening met of zonder afstandbediening. Tegenwoordig word bij de aanschaf van rolluiken steeds vaker gekozen voor electrische bediening. De buisvormige motor wordt volledig ingebouwd in de oprolbuis van uw rolluik. Om de buis wordt vervolgens het rolluik pantser gewikkeld. De 230V motor wordt in werking gesteld via een door jou bediende (draadloze) schakelaar. De voordelen van elektonische bedienbare rolluiken zijn:

- Eenvoudige bediening van de rolluiken
- Rolluiken zijn beveiligd door middel van anti optilveren (inbraak vertraging)
- Geluidsvermindering door toepassing van de anti optilveren
- Langere levensduur door middel van minder slijtage van het rolluikpantser

Het bekendste merk rolluiken motor is uiteraard Somfy! Betrouwbaar, eenvoudig en degelijk

De beste elektrische rolluiken met motoren die gebruikt wordt bij assemblage van rolluiken is uiteraard de Somfy motor. De Somfy motor verlengen de levensduur van de rolluiken doordat ze voorzien zijn van anti optil veren. Het rolluik stopt direct als een obstakel, bijvoorbeeld een openstaand raam, het omlaag gaan verhindert. Bescherming tegen vorst  Bij vastgevroren rolluik lamellen zal de motor direct stoppen ter voorkoming van schade aan het rolluik. Onderhoud op de eindafstelling van de motor is niet meer nodig. Het enige "nadeel" omtrent de keuze voor een somfy motor zijn de rolluiken kosten welke hierdoor zullen toenemen. Echter onthoudt hierbij wel dat je rolluik minder reparatie nodig zal hebben op de lange termijn/levensduur. De motoren van Somfy zijn grondig getest conform alle Europeseveiligheidsnormen en richtlijnen. Somfy motoren zijn exclusief ontworpen om vele duizenden gebruikscycli te doorstaan onder de moeilijkste weersomstandigheden. Somfy hanteert een garantie van 5 jaar op motoren en besturingen ten aanzien van klanten installateurs en fabrikanten.  Wat kosten rolluiken wordt hierdoor een uiteindelijk veelvoorkomende vraagstelling bij de consument. Hierdoor heeft Rolluiken33 een eenvoudige filter opgesteld waarbij je stap voor stap je maatvoeringen en wensen kunt aanklikken en direct vervolgens je rolluiken prijs kunt aanschouwen. Wel zo gemakkelijk toch? Kosten van je rolluiken online berekenen of bestellen was nog nooit zo eenvoudig! Je hoeft vervolgens alleen nog twee weken geduld te hebben voordat de rolluiken op maat geleverd zullen worden en je de rolluiken eenvoudig kunt monteren!

Twijfel je echter of je het goed invult of wil je gewoonweg snel een offerte van je rolluiken aanvragen? Stuur ons gerust een mail met al je maatvoeringen van het rolluik en wij stellen binnen 4 uur een vrijblijvende offerte voor je op.

Verwerken van rolluiken of zonwering

Heb je zelf nog niemand op het gebieden van screens, markiezen, knikarmschermen of rolluiken plaatsen? Store33 BV werkt met een vaste groep montagebedrijven om zich heen. Wij kunnen je hierdoor de gegevens van deze montagebedrijven verstrekken. Je neemt vervolgens zelf contact op met het desbetreffende bedrijf. Store33 BV heeft in onderling overleg met deze montagebedrijven prijzen opgesteld op het gebied van het plaatsen van rolluiken of zonwering, zodat in geheel Nederland dezelfde montageprijzen gehanteerd kunnen worden. Echter ieder montagebedrijf zal vooraf langskomen omtrent het vaststellen van de situatie en het inmeten van de maatvoeringen. Hierbij kan geconstateerd worden dat een situatie afwijkend is van standaard of dat de situatie als standaard montage kan worden aanschouwt. Store33 BV is verder, bij de keuze van een montagebedrijf, niet meer betrokken bij het contact tussen de klant en het montagebedrijf.