Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Rolluik monteren

Wil jij een rolluik gaan monteren? Doe dit dan eenvoudig met onze montagehandleiding. Wij bieden montagehandleidingen aan waarmee je in een paar eenvoudige stappen jouw rolluik monteren kunt. Bekijk voordat je het rolluik monteren gaat, van welk merk je rolluik is. Het kan namelijk zijn dat onze montagehandleiding per rolluik merk verschillen. Klik op een van onze twee rolluik merken: Heroal of Alutech en bekijk daar de montagehandleiding. Heb je nog geen rolluik en wil je een rolluik kopen? Bekijk dan eens ons aanbod en stel je rolluik op maat samen.

Rolluiken montage; Korte uitleg

Wil jij in het kort weten wat de stappen zijn omtrent het rolluiken monteren? Wij zetten de stappen graag in het kort voor je op een rijtje.

Stap 1: Teken de montagegaten

De eerst stap is kijken waar je moet gaan boren vanuit buiten. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je door middel van een potlood of pen gaan krabbelen waar je een gat moet gaan boren.

Stap 2: Boor de gaten

Wanneer je hebt bepaald waar de geleiders komen, kun je gaten gaan boren. Let op, boor de gaten met een 6 millimeter boor, mits je kiest voor in de dag montage.

Stap 3: Monteer de geleiders

Plaats de geleiders van het rolluik tegen de muur of het kozijn. Zorg ervoor dat de geleiders loodrecht staan. Boor nu de definitieve gaten. Hou wel rekening met de schroeven en pluggen die je gaat gebruiken.

Stap 4: Maak een gat voor bediening

Bepaal aan welke kant je de bediening wilt hebben door een gat te boren om de elektriciteitskabel of band te laten doorlopen.

Stap 5: Plaats kast op de geleiders

Nu je de geleiders hebt gemonteerd en de bedieningszijde hebt bepaald, kun je de kast gaan plaatsen. Om stapsgewijs te bekijken hoe je de kast moet gaan plaatsen, kun je het best even kijken naar onze montagehandleiding.

Stap 6: Afwerken en plaatsen bediening.

De laatste stap is het verwerken van je montage aan het buitenkant. Sluit de gaten af met beschermdoppen, kit de bovenzijde en de zijkanten van de kast af, etc. Vervolgens ga je vanuit binnen de bediening op de juiste plek plaatsen en vastzetten.

Natuurlijk is dit geen uitgebreide handleiding en vatten we het kort samen zodat je enige inzicht hebt wat je moet gaan doen bij het monteren van een rolluik. Voor een uitgebreide handleiding met specifieke uitleg per stap, raden we je aan om in het product de montagehandleiding te bekijken.