Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Screens

 

 

 

 

 


 

Rooster  Lijst 
Rooster  Lijst 

Screens in verschillende maten, doeken en stijlen bestel je eenvoudig bij ons! Stel zelf je screen samen door een paar eenvoudige stappen te volgen. Wanneer je hoogwaardig kwaliteit en een scherpe prijs zoekt, ben je bij ons aan het juiste adres. Bij de eerste stap vul je de afmetingen van je gewenste screen toe. Wanneer je dit hebt gedaan, zie je direct de prijs van jouw screen op maat. Daarna kun je in de vervolgstappen een gewenste bediening kiezen, een doekkleur, omkasting kleur en nog veel meer. Wacht niet langer en stel hierboven direct jouw screen(s) samen!

Kenmerken van screens

Screens zijn verticaal gemonteerde buitenzonweringsdoeken en hebben diverse kenmerken, zoals:

-    Screens isoleren warmte: Op warme zomerdagen blijft je huis lekker koel, de screens houden de warmte buiten;
-    Screens zijn zonwerend: Je kunt alle kamers op een gewenste tijdstip verduisteren;
-    Screens beschermen de kozijnen: Hierdoor wordt de levensduur van het schilderwerk van het kozijn verlengd;
-    Screens zorgen voor privacy: Doordat je screens op verschillende standen kunt sluiten komt dit ten goede van je privacy.

Techniek van screens

Een screen bestaat uit een bovenbak met daarin de bovenbuis waar het screendoek wordt opgerold. De screen rolt recht naar boven en beneden door aan beide zijden geleiders te plaatsen. De screens werken als goede zonwering - daarom worden ze vaak ook zonnescreens genoemd - en zorgen voor optimale privacy. Sterke aluminium onderdelen in combinatie met glasvezel screendoeken. Aluminium is een zeer licht materiaal, waardoor het gemakkelijk is in de bediening. Aluminium is bekend om zijn duurzame en weerbestendige eigenschappen.

Soorten screens

Screens zijn er in verschillende soorten. De verschillen zitten hem in de de kastdikte, doeken, hoogtes en gebruikte onderdelen. De geleiders van de rolluiken zijn standaard voorzien van rubbers, bij de beste screens zijn de geleiders voorzien van borstels om de isolatiewaarde en de mate van vuilafstoting van de screen te verhogen. Deze nylon borstels staan tevens garant voor het geluidloos op en neer gaan van de screen. Screens kunnen tevens geleverd worden met een afgeschuinde, ronde of vierkante rolluikkast. Opzoek naar screens met een scherpe prijs? Bezoek onze goedkope screens pagina, waar we je het een, en het ander, vertellen over onze goedkope screens.

Bediening van de screens

Screens zijn op vele verschillende manieren bedienbaar. Handbediend, electrische bediening met of zonder afstandbediening. Tegenwoordig word bij de aanschaf van screens steeds vaker gekozen voor electrische bediening. De buisvormige motor wordt volledig ingebouwd in de oprolbuis van je screen. Om de buis wordt vervolgens het rolluik pantser gewikkeld. De 230V motor wordt in werking gesteld via een door jou bediende (draadloze) schakelaar. De voordelen die electrische bediening biedt zijn:  
- Makkelijke bediening van de screens; 
- Minder geluid bij het op en neer laten van de screens door de gelijkmatige bediening door de motor; 
- Minder slijtage van de screens door de gelijkmatige bediening door de motor.

Somfy motor voor screens

De beste motoren die gebruikt wordt bij assemblage van screens is de Somfy motor. De motoren van Somfy zijn grondig getest conform alle Europeseveiligheidsnormen en richtlijnen. Somfy motoren zijn exclusief ontworpen om vele duizenden gebruikscycli te doorstaan onder de moeilijkste weersomstandigheden. Somfy hanteert een garantie van 5 jaar op motoren en besturingen ten aanzien van klanten installateurs en fabrikanten.

Welke screens voor mijn situatie?

Screens zijn in principe in twee varianten verkrijgbaar: je hebt de keuze uit de ‘standaard’ screens en sinds kort ook uit de welbekende ritzscreens (ook wel zip screens genoemd). Bij ritzscreens zit het doek, door middel van een soort rits, vast in de geleiders. Hierdoor zit het doek altijd strak in de geleiders van de screens, ook tijdens winderige weersomstandigheden. Dit biedt uiteindelijk meer comfort en is voornamelijk te adviseren bij de grotere screens. Bij de standaard kozijnen worden veelal de standaard screens toegepast, omdat door de kleinere omvang de doeken vrijwel geen wind kunnen vangen. Het voordeel van de standaard screens is tevens dat deze ook verkrijgbaar zijn met een handbediening. Hierdoor zijn de standaard screens aantrekkelijker in prijs ten opzichte van de ritzscreens. Prijzen vergelijken? Ga naar screens prijzen waar je meer informatie vindt over onze screens en de prijzen van de screens.

Screens; duurzaam en energiebesparend!

Screens zijn duurzaam en energiebesparend vanwege het feit dat de screens in de zomer de zwoelende hitte buiten houden en tijdens de winter je ruimte aangenaam verwarmt houden. Naast duurzaam is dit zeer positief voor de energie screen kosten! Door de diversiteit aan screen doeken heb je de mogelijkheid om de screens toe te passen waarbij je het zicht naar buiten behoud, of juist geheel verduisterend toe te passen in bijvoorbeeld de slaapkamers (voor meer privacy).

Je ziet screens dan ook steeds vaker toegepast worden door architecten binnen bijvoorbeeld school- en of verzorgingsgebouwen. Door de eenvoud van de screens zijn deze meerzijdig inzetbaar voor diverse wensen en binnen diverse situaties. De ritzscreen varianten worden bijvoorbeeld steeds meer toegepast in combinatie met een terrasoverkapping of in een serreaanbouw.

Een prettige bijkomstigheid bij het toepassen van screens, is het feit dat je meubels, gordijnen en vloeren beschermd zijn tegen UV-bestraling. Hierdoor behoudt je langer de kleurechtheid van de materialen.

Bestel de screens eenvoudig en snel op Rolluiken33!

Wanneer het besluit genomen is en je voor screens wenst te gaan, wil je uiteindelijk snel en eenvoudig kunnen bestellen, maar natuurlijk ook een snelle levering! Bij Rolluiken33 heb je een ruime keuze uit talloze type omkastingen, ral-kleuren en bedieningswijzen voor je screens. De screens van de Serge Ferrari bieden de meeste keuze op het gebied van RAL-kleuren, omkasting en bedieningswijze. Deze screens zijn zeer aantrekkelijk op het gebied van prijs en de levertijd betreft normaal gesproken ongeveer 5 á 10 werkdagen. Wil je graag een aparte afwijkende RAL-kleur toepassen voor je screens, houdt er dan rekening mee dat dit de levertijd van de screens beïnvloed. Wil je meer informatie over de screens van Rolluiken33? Onze vakkundige medewerkers zijn je graag van dienst! Je kunt altijd bellen, mailen en/of langskomen in onze showroom, wij zijn je graag van dienst met een screen advies op maat!